Dorada la cuptor în hartie de copt

Dorada la cuptor în hârtie de copt e cea mai simplă rețetă. Se prepară repede și e gata în doar 15 minute, iar dacă tot te-ai decis să mănânci sănătos, trebuie să alegi și o garnitură pe măsură. Ușor, dar delicios!

Noi vă propunem cartofi copți la cuptor cu ceapă.

*Rețeță cartofi copți la cuptor:

Cartofii se spală bine, bine. Se străpung cu furculița cât de bine se poate, iar apoi se trec printr-o ploaie de sare, piper, rozmarin, cimbru și boia. Se pun la cuptor pentru 30 de minute, iar apoi se scot. Imediat după ce au fost scoși, se vor picta cu unt și se vor tăia pe mijloc.

În interior se adaugă unt, sare, cascaval și ceapă verde sau arpagic. Se pun înapoi la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Rezultatul este spectaculos, iar cei care aleg această rețetă simplă de cartofi la cuptor, cu siguranță o vor repeta.

CITEȘTE ȘI: Risotto cu fructe de mare

Dacă nu-ți plac cartofii la cuptor poți alege orice garnitură, de la cartofi fierți, sparanghel, brocoli, avocado, conopidă și până la mămăligă cu usturoi. Depide de preferințele tale.

Acum să ne întoarcem la peștele nostru!

Unde găsești dorada:

Se poate găsi în supermarketuri. La Lidle și la Kaufland au doradă ambalată în caserole. Înainte să o cumperi trebuie să te uiți ca peștele să nu fie stricat.

“Verifică întotdeauna ochii și branhiile. Ochii limpezi și textura metalică denotă prospețime.

Dacă peștele pe care vrei să-l cumperi este decolorat și are pete maronii, lasă-l la raft. Acestea sunt semnele unui produs alterat.

Timp de preparareTimp de gătireTimp totalPorții
5 minute 15 minute 20 de minute 2
Ingrediente:
– 2 dorade de cca. 250 – 400g,
– 3 linguri ulei de masline,
– sare,
– piper negru macinat,
– cimbru,
– 6 felii de lamaie,
– 5, 6 frunze de busuioc proaspat,
– 2 catei de usturoi feliati subtire.

Pe o hârtie de copt se pune dorada după ce a fost spălată și curățată și se așezonează cu sare, piper și cimbru în interior și la exterior.

Cum pregătești dorada înainte să o pui la cuptor?

Se stropește cu puțin ulei de măsline interiorul doradei și se pun câteva felii de usturoi, o felie de lămâie și 3 frunze de busuioc. Deasupra doradei se asează 3 felii de lămâie și câteva feliuțe de usturoi și se stropește cu ulei de măsline.

Dorada împachetată la cuptor

Înainte să-l pui la cuptor, împachetează dorada în hârtia de copt în care l-ai pregătit și bagă-l pentru 15 minute la cuptor la 180 de grade. Această tehnică îi va permite peștelui să se coacă în suc propriu.

Rezultatul!

Despre cât de fragedă și de aromată e dorada gătită în aburi, nu vă pot descrie în cuvinte. Tot ce pot să vă spun este că totul este exact așa cum trebuie să fie. Dorada la cuptor în hartie de copt este cea mai bună și ușoară rețetă pe care o poți prepara rapid, perfectă pentru momentele în care nu ai prea mult timp pentru gătit, dar și sănătoasă!

CITEȘTE ȘI: Tarta cu ciocolata
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.