India, o explozie de simțuri intense

Golden Temple, un templu de aur cu o poveste fascinantă

Haotică, înșelătoare, intoxicantă, nebună, extraordinară, minunată, frumoasă, copleșitoare și fantastică. Așa este India, o explozie de simțuri intense.

Cum te poți pregăti pentru a o întâmpina? Simplu! Dacă vizitezi India pentru prima dată, poți începe cu sfaturile noastre.

Alege ruta perfectă

India are multe de oferit, din acest motiv nu ai să reușești să bifezi totul într-o singură călătorie. Important este să te gândești bine la ce ai vrea să vezi și la cât timp ai pentru această vacanță. Astfel îți poți personaliza călătoria pe placul tău și nu vei rata nimic din ceea ce ți-ai propus.

Exotică. Așa este India, o explozie de simțuri intense
India este copleșitoare și fantastică

În legătură cu itinerariul, trebuie să fii sincer cu tine de la bun început. În loc să încerci să vezi toată țara, ai putea să te concentrezi pe sud sau pe nord, totuși nu uita că zborurile interne sunt ieftine. Astfel ai putea să te sui într-un avion și să schimbi locația, iar în felul acesta vei putea gusta câte puțin din ambele regiuni.

Rute clasice:

Cea mai populară rută din India este celebra Golden Triangle. Ruta aceasta este perfectă pentru cei care nu au suficient de mult timp alocat călătoriei. Dacă alegi să mergi pe aici o să descoperi o mulțime de locuri interesante și orașe ale țării. Spre exemplu Dehli, Agra și Jaipur pot fi îngrămădite într-o săptămână dacă schimbi locația o dată la câteva zile. Ce nu trebuie să pierzi la Agra este celebrul Taj Mahal, Agra Fort și Fatehpur Sikri.

CITEȘTE ȘI: BREAKING NEWS. Explozie de cazuri Covid azi în România: Peste 300 de copii internați.

La Dehli poți începe cu Mormântul lui Humatun și cu Fortul Roșu. Iar abia apoi, noi suntem de părere că poți să-ți continui aventura către Jaipur la Orașul Roz. În final te poți întoarce în Dehli pentru o ultima vizita în minunatul lor bazar.

Siturile religioase din India se găsesc la tot pasul

Siturile religioase

Dacă vrei să vezi templuri, aici le vei găsi peste tot:

În Amritsar există Golden Temple, un templu de aur cu o poveste fascinantă. Un loc vizitat de o mulțime de turiști care vin an de an.

Se spune că la sfârșitul fiecărei zile, podelele edificiului sunt spălate cu lapte și șterse cu o perie din pene de păun. Clădirea a fost construită în anul 1601 și este vizitată de milioane de oameni care vin an de an să se roage. Templul a avut și perioade mai puțin fericite, el a fost distrus de mai multe ori de invadatori, dar energia sacră de care este înconjurat a făcut ca de fiecare dată să se renască mai frumos. În 1760 după ce soldații afgani au incendiat edificiul, un indian a acoperit etajele superioare cu aur. Templul este înconjurat de un lac numit Amrit Sarovar sau „Lacul de nectar” și protejat de un dig de marmură de 60 m care leagă templul de drumul din jurul lacului.

Plaje și căi navigabile:

În sudul Indiei se află cele mai bune plaje

În sudul țării se află cele mai bune plaje. Girgaum Chowpatty, Arambol, Vagator si Palolem. Plaje cu nisip negru: Kovalam și Varkala în Kerala. Kerala mai este renumită și pentru canalele navigabile care sunt hipnotizante.

Aici poți închiria o barcă și te poți relaxa lăsând timpul să treacă pe lângă tine. La fel de frumos este și lacul Dal din Srinagar, Kashmir unde poți vedea munții în mijlocul ceții. O adevărată splendoare.

Peste tot în India există rezervații naturale unde poți vedea animale exotice precum leii
Rezervație naturală în India

Peste tot în India există rezervații naturale unde poți vedea animale exotice. Aici poți să te întâlnești cu lei, măgarii sălbătici, rinocerii cu un corn și elefanții. În plus India găzduiește o multitudine de specii de păsări.

India te face să te simți mai viu, îți pune la încercare curajul, iar vizual te răsfață fără doar și poate. India este raiul celor îndrăzneți și o adevărată explozie de simțuri intense.

CITEȘTE ȘI: Lefkada, raiul din inima marii Ionice: Cat costa o astfel de excursie?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.