Ingrediente pentru 2 portii:
- 200 g orez Bob cu Bob sau Risotto
- 200 g creveti proaspeti sau congelati in cochilie
- 250 g mix de fructe de mare
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 600 ml supa de peste
- 100 ml vin alb (optional)
- 2-4 linguri ulei de masline
- 50 g unt
- 40 g parmezan
- o legatura patrunjel sau marar (dupa preferinta)
- sofran sau un varf de cutit de turmeric
- sare si piper
Preparare:
- Curatati crevetii, indepartati venele si spalati cochiliile pentru supa;
- Puneti la fiert cochiile cu condimentele si optional, adaugati extra 1-2 lingurite de sos de peste;
- Tocati marunt fructele de mare, ceapa si usturoiul, cu exceptia crevetilor si a 1-2 caracatite baby pentru ornat;
- Caliti intr-o tigaie wok ceapa si usturoiul, peste care se pun fructele de mare, apoi orezul;
- Se adauga vinul iar dupa evaporare se stinge cu supa de peste, care a fost in prealabil strecurata;
- Se muta tot ansamblul intr-o cratita (de preferat din fonta) si se fierbe la foc mediu amestecand constant;
- Cand orezul s-a inmuiat, se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat marunt, untul si parmezanul;
- Cand risotto-ul este gata, in tigaia wok prajim crevetii si caracatita (pe care o punem inainte, pentru ca aceasta necesita un timp mai indelungat de coacere) apoi punem inca un catel de usturoi taiat marunt impreuna cu crevetii si lasam pana cand acestia devin aurii;
- Servim ajutandu-ne de un inel pentru un aspect placut al farfuriei.
Pofta buna!
Sursa foto: loveforspices