Tarta cu ciocolata

Tarta de ciocolata
View Gallery 5 Photos
Tarta de ciocolata
Tarta de ciocolata
Tarta de ciocolata
Tarta de ciocolata
Tarta de ciocolata
Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 200 g unt
  • 250 g faina
  • 150 g faina de migdale (eu prefer sa imi macin singura migdalele, lasandu-le la diferite dimensiuni, de la faina la bucati mai mici si mai mari)
  • o lingura cu varf de cacao
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
Pentru umplutura:
  • 200 ml frasca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Pentru servit (optional) – fructe acrisoare
Mod de preparare:
  • Pentru aluat, se bat cele doua galbenusuri cu putina apa. Untul, faina, zaharul, cacaua si sarea se amesteca pana ce se obtin firimituri, care se amesteca si se framanta usor, apoi se aduna aluatul intr-o bila care se da la rece pentru 3 ore. 
  • Se scoate aluatul, se intinde si se transfera in tava de copt tapetata cu hartie, se inteapa cu furculita si se coace 15 minute. Se lasa la racit.
  • Se fierbe frisca pentru umplutura, se adauga ciocolata si se incorporeaza, amestecand in afara focului pana la topirea totala.
  • Se toarna in forma coapta, si se lasa la rece pentru inca 2 ore.

Pofta buna!

Sursa foto: ciocolatasivanilie

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.