Nu există femeie care să nu-și dorească să arate bine, să aibă un chip relaxat și un ten luminos care să păcălească vârsta pe care o are. E de înțeles dorința femeilor de a apela la tot felul de metode pentru a arata bine, însă din nefericire, nefirescul parcă își face tot mai mult loc pe chipul femeilor. Din cauza terapiilor sau a intervențiilor de înfrumusețare făcute în exces, multe ajung să-și distrugă frumusețea naturală.
De-a lungul timpului multe persoane m-au întrebat de ce nu-mi fac nicio intervenție, de ce nu-mi umplu buzele sau de ce nu-mi ridic pomeții. Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt împotriva intervențiilor care pot corecta mici imperfecțiuni, însă pentru mine nu reprezintă o metodă de înfrumusețare. Încerc să mențin echilibrul, atât cât pot și cât îmi permite timpul. Așa că uneori mai apelez la un tratament cosmetic profesional.
Spre exemplu ..masajul facial tonifiază musculatura feței și e foarte important! Totodată.. de curând am descoperit la ANIA Beauty Studio o nouă terapie cu masca Skin Tech, preferata a vedetelor de la Hollywood. Dispune de o tehnologie de ultimă generație și m-a tentat pentru că în ultima perioadă am avut probleme cu acneea, dar cu ajutorul ei am scăpat. Este o terapie care are mult mai multe beneficii, de la tratarea cicatricelor post acneice și până la tratarea efectelor foto-îmbătrânirii, însă despre asta și despre importanța îngrijirii tenului o să vă povestească cel mai bine, ANIA.
CC: Ce este Mezoterapia virtuală și la ce ne ajută?
ANIA Beauty: Este o terapie ce permite introducerea adânc în piele a ingredientelor active, fără injecție, fără alte metode invazive. De regulă ingredientele active dintr-o cremă care se aplică cu mâna, pătrund în piele în proporție de 7%, cu ajutorul aparatului de mezoterapie, aceste ingrediente sunt impinse în straturile profunde ale pielii în proporție de 95%. Pielea are nevoie de vitamine, aminoacizi pentru hrănire și rejuvenare, iar cu ajutorul microcurenților ai acestui aparat, putem introduce adânc în piele aceste substanțe. Totodată stimulează microcirculația sangvină și sinteza de noi celule de colagen și elastină. Rezultatele sunt imediate, pielea devine mai luminoasă, mai fermă și mai elastică. Dacă vrem să diminuăm ridurile în proporții mai mari sau chiar unele semne lasate de acnee, cuperoză sau chiar să atenuăm cearcănele atunci clar e nevoie de un tratament intensiv. 3-5 ședințe făcute la interval de maxim o săptămână.
CC: Ce ar trebui să facem ca să avem un ten sănătos?
ANIA Beauty: Îmi place mult întrebarea asta, dar cred că o să dezamăgesc pe unii. Nu există o pastilă magică sau un tratament minune care să ofere un efect wow pe termen lung. Tratamentele au efect de scurtă durată, din păcate femeile își doresc să aibă un ten frumos după o perioadă destul de lungă în care nu au avut grijă de el și apelează la cosmeticiene crezând că ele fac minuni. Ca să avem un ten așa cum ne dorim trebuie să facem un complex de lucruri pentru a-l menține sănătos. Și trebuie să pornim de la alimentație! Ea trebuie să fie cât mai naturală, proaspătă și fără conservanți. Să consumăm cât mai multe fructe și legume. La fel de importantă este și hidratarea. Sunt niște lucruri esențiale pentru organismul nostru. Chiar și sportul are o mare importanță asupra sănătății pielii, pentru că prin mișcare eliminăm multe toxine, intensificăm circulația sangvină, iar sistemul limfatic este cu mult îmbunătățit. Sportul ajută la producerea de colagen și elastină, astfel că pielea devine mai elastică și mai fermă. La exterior trebuie să începem mereu cu demacherea, trebuie să curățăm tenul în mod regulat și corect. Apoi trebuie reglat PH-ul pielii cu un tonic potrivit sau chiar cu un gel de curățare cu PH normal, nu agresiv pentru că poate usca pielea. Apoi trebuie să hidratăm tenul și să-l hrănim, indiferent că e dimineața sau seara, pielea are nevoie de suținere și un plus de hidratare. E suficient că trăim deja într-o era în care condițiile atmosferice sunt diferite, iar aceste diferențele de temperatură și instabilitatea nu fac decât să ducă la deshidratarea rapidă a pielii. Ca să ajutăm procesul de regenerare celulară trebuie să facem acasă o dată sau de două ori pe săptămână un gomaj ușor cu un produs potrivit tipului de ten pe care îl avem. Măștile de orice fel sunt binevenite și niciodată prea multe.
CITEȘTE ȘI: Tratament pentru par
CC: Cât de necesar este să mergem la cosmetică și de câte ori pe lună ar trebui să o facem?
ANIA Beauty: Dacă nu ai mers niciodată la cabinetul de cosmetică, îți recomand să o faci măcar o dată. Un specialist bun te poate ghida și te poate învăța cum să îți îngrijești corect tenul acasă pentru că de acolo pleacă totul. Și pentru că puterea exemplului nu este doar o formă de educație, ci o certitudine îmi aduc aduc aminte de mine când eram adolescentă. Nu știam cum să-mi îngrijesc tenul și crezând că acționez corect aplicam multe măști care de fapt nu făceau decât să dăuneze tenului meu. Astfel că l-am uscat atât de tare cu argilă, gomaje cu zaț de cafea încât m-am ales cu o cuperoză forțată și cu multe alte boacăne. Dacă cineva îmi spunea că tenul meu este sensibil și am anumite predispoziții puteam să evit multe probleme. Tocmai de aceea e bine să faci măcar o vizită la un salon de cosmetică și să porți o mică discutie despre tenul tău. În rest dacă am face tot ceea ce am enumerat mai sus, atunci o singură dată pe lună ar fi suficient. Asta în cazul în care nu avem alte afecțiuni care trebuie tratate, cum ar fi cuperoza, acneea, rozaceea, riduri, descuamări, etc. Aici vorbim deja de terapii intensive și necesită 3-6 ședințe pe lună.
“Poate fi un stafilococ la nivel de colon sau chiar în gât.. ori un helicobacter la stomac. Pot fi mai multe motive ale apariției acneei. Primordial este să aflăm motivele care au dus la apariția acestei afecțiuni și apoi să le tratăm de la interior.”
CC: Acneea se poate vindeca la cosmetică?
ANIA Beauty: Depinde de tipul de acnee. Dacă vorbim de acneea pe care o fac adolescenții, da, se poate, dar în paralel trebuie ajutată cu o alimentație corectă. Dacă vorbim de acneea rozacee și aceea se poate, dar foarte greu, depinde foarte mult de motivul apariției acesteia. La acneea hormonală de exemplu o putem atenua și ajuta să nu se agreveze sau o putem diminua, dar nu putem scăpa definitiv de ea. De ce să cheltuim bani pe diverse proceduri dacă hormonii sunt dereglați și provoacă formarea chisturilor sau în termeni populari a coșurilor.?Poate fi un stafilococ la nivel de colon sau chiar în gât.. ori un helicobacter la stomac. Pot fi mai multe motive ale apariției acneei. Primordial este să aflăm motivele care au dus la apariția acestei afecțiuni și apoi să le tratăm de la interior.
CC: Cum o ținem sub control?
ANIA Beauty: O ținem sub control cu proceduri cosmetice și foarte important este, repet, îngrijirea tenului și acasă cu produsele potrivite. Din păcate în acest caz trebuie să excludem lactatele de orice fel pentru că ele susțin procesele inflamatorii în corp, același lucru se întâmplă și cu dulciurile, produsele făinoase, mâncarea prăjită sau prea piperată pentru că ele susțin alte procese chimice.
CC: Cum ne ajută Skin Tech? Ce terapii putem face cu el?
ANIA Beauty: Skin Tech este o tehnologie nouă, folosită în rândul multor vedete de la Hollywood. Într-adevăr este un aparat foarte util și eficient pentru pielea noastră. Lumina pe care o emite el se folosește în spitalele de recuperare, doar că aparatele lor au altă formă, a cosmeticienilor e mai modernă, dar are același principiu de lucru. Este foarte bun în tratarea acneei, cuperozei, rozaceei și tot ce ține de inflamațiile de la nivelul pielii. Este foarte eficientă la tratamentele de rejuvenare a pielii, stimulând fibroblastele să producă mai mult colagen și elastină pe cale naturală. Se pot estompa pistruii, semnele post acneice și petele pigmentare. Îmbunătățește circulația sangvină și facilitează gradul de penetrare și absorbție a nutrienților ceea ce duce la întinerirea tenului tău.
Pe Ania o găsiți aici: ANIA Beauty Studio. Și vă garantez că veți avea ocazia să învățați multe lucruri de la ea. Lucruri esențiale pe care nu le înveți la saloanele de cosmetică obișnuite.