Maroc: O destinatie de poveste

View Gallery 3 Photos

Maroc este regatul din Africa in care diversitatea si povestea sunt ca la ele acasa. Muntii inalti, desertul sufocant, zona de coasta stancoasa si potecile ametitoare ne aduc aminte de orasele medievale.

Munti si desert:
Incepand cu dunele de nisip din Sahara pana la varfurile inalte ale muntilor Atlas, Maroc pare ca a fost facut pentru calatori. Peisajele incredibile acopera aceasta bucata din Nordul Africii precum covoarele colorate pe care le gasesti in bazar si dupa care tanjesti atat de mult. Muntii ofera placeri simple, dar frumoase, cerul pe timp de noapte pluteste in aerul rarefiat al inaltimii, iar privelistea din trecatoarea Tizi n’Test este uimitoare.
La nivelul solului se afla coasta, cascadele si pesterile din dealuri impadurite si bineinteles, marele desert Sahara.

CITESTE SI: 

Lefkada, raiul din inima marii Ionice: Cat costa o astfel de excursie?

Viata localnicilor:

Terenul variat al Marocului poate ca il visezi de mult timp, insa acesta este principalul factor in vietile localnicilor. Desi lumea moderna a ajuns si in Maroc, legand orasele si moscheile intre ele cu ajutorul autostrazilor, totusi marocanii au ramas stras legati de mediu inconjurator.


“Oamenii albastri” ai desertului, porecliti astfel datorita imbracamintii lor de culoare albastra, cutreiera desertul cu turbane pe cap si telefoane mobile in mana, semn ca lumea moderna ajunge incet-incet pana si in desertul Sahara.


Per total viata localnicilor continua, dar cu mici ajustari tehnologice care se vad cel mai bine la cei care produc covoare traditionale.

Medinele antice:
De multe ori exotice, uneori coplesitoare, insa tot timpul pline de surprize, aceste centre antice sunt pline de nebunie si misticism magrebian:
Complementul perfect pentru mediul rural. Cand ajungi in oras si intri in multime, practic urmezi traditia de secole ale nomazilor. UNESCO a inclus medina Fez in patrimoniul mondial ca fiind cel mai mare oras medieval islamic.

CITESTE SI: 

Toate drumurile duc la Roma

Activitati marocane:
Ca sa cunosti marocani nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa intri intr-o ceainarie si sa iti astepti ceaiul sa fiarba. Trebuie insa sa ai grija sa nu pierzi prea mult timp cu localnicii prietenosi decoarece poti rata mult activitati cum ar fi: catararea pe cel mai inalt munte al
Africii de Nord, calaritul camilelor, cumparaturi in souq, pierzandu-te in medina si transpirand in hammam. Intre toate aceste activitati te poti relaxa oricand pe terasele care ofera o panorama extraordinara sau in marile piete ale oraselor.

Sursa foto: fullhdpictures
Autor: Cristian Neculai

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.