Briosele sunt un desert rapid, delicios si care isi pastreaza prospetimea pana la trei zile dupa coacere. Acestea sunt ingredientele pentru 10 bucati mari, de circa 120-130 grame per bucata.
Ingrediente:
- 4 oua
- 220 gr unt moale ( eu am utilizat din cel cu 82% grasime)
- 220 gr zahar (1/2 alb; 1/2 brun)
- 240 gr faina
- o ciocolata (120- 125 gr) taiata in bucati mici
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 2 esente de vanilie Dr Oetker ( Butter-Vanille este preferata mea)
- 2 linguri de PUDDING Premium (ciocolata belgiana) de la Dr Oetker sau 2 lingurite cacao
Modalitate de preparare:
- toate ingredientele (cu exceptia bucatilor de ciocolata) se mixeaza bine.
- se adauga ciocolata si se incorporeaza usor cu o lingura.
- am folosit forme de briose mari, din silicon.
- dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-30 de minute, in functie de cuptor.
TIPS: O caracteristica a dulciurilor care contin bucati de ciocolata este ca acestea isi maresc aproape inca o data volumul. Deci, nu umpleti formele pana la refuz!