Toate drumurile duc la Roma

View Gallery 17 Photos
chitchat.ro

Roma, capitala Italiei numita si “orasul etern” isi castiga fara doar si poate un loc printre cele mai romantice orase ale Europei. Pe strazile Romei te poti simti precum Audrey Hepburn in filmul Roman Holiday, iar viata de acolo te va purta pe aripile unei adevarate “dolce vita”.

Multe povesti de dragoste au inceput la Roma, altii si-au faurit prin dorinte un destin de poveste in fata legendarei “Fontana di Trevi”. Se spune ca apa de pe fundul acestei fantani magice, reprezinta marea. Tot legenda ne spune ca acel ce arunca o moneda se va intoarce cu siguranta acolo si ca fiecare dorinta pusa, ii se va indeplini, doar cu conditia ca aceasta sa fie aruncata peste umar.

Toate drumurile duc la Roma

Cel care guverneaza fantana este insusi Neptun, zeul marii, asezat intr-o caruta de forma unei scoici, care la randul ei este trasa de doi caluti de mare. Atitudinea calutilor de mare simbolizeaza starea marii, agitata sau calma.

Din Colosseum sau Amfiteatrul Flavian care este defapt numele sau initial, inca se mai aud luptele dintre gladiatori si strigatele oamenilor ce umpleau arenele. Cand pasesti in interiorul lui parca abia ai loc sa treci pe langa acele multe persoane care umpleau candva randurile acestui imens amfiteatru. Parca vezi nobilii cum se bucura de spectacol, cum se incrunta, cum zambesc sau se felicita pentru victorie.

Aceasta minune arhitecturala a fost construit in anul 72 d.H, constructia a durat  8 ani si a fost amplasata in locul unui lac artificial al parcului central.

CITESTE SI: 

Vacanta in Thailanda

Muzeul Vaticanului au fost intemeiat cu bunavointa a doi papi din secolul al XVIII-lea – Clement al XIV-lea si Pius al VI-lea. Datorita lor a fost posibil accesul la colectiile de arta destinate publicului larg, avand intentia de a promova cultura in randul lumii.

In turul Muzeului intra si renumita Capela Sixtina, unde puteti intalni celebrul tavan pictat de Michelangelo care ilustreaza  cele 9 scene din Facerea Lumii:

chitchat.ro

1. Separarea luminii de intuneric
2. Crearea Soarelui si a Lunii impreuna si crearea plantelor
3. Pamantul separat de ape
4. Crearea lui Adam
5. Crearea Evei
6. Izgonirea din Rai
7. Jertfa lui Noe
8. Potopul
9. Betia lui Noe

Imediat dupa ce ati achizitionat biletele pentru Muzeul Vaticanului puteti alege sa urmati unul dintre cele patru tururi de diferite culori. Culoarea indica timpul pe care il puteti petrece in muzeu, de la o ora jumatate pana la 5 ore. Sfarsitul turului este marcat de catre Capela Sixtina. Daca alegeti turul cu durata de pana la 5 ore este bine sa stiti ca acesta nu va permite sa vedeti chiar totul, dar cu ajutorul lui va puteti face o impresie mai ampla asupra istoriei Vaticanului.

Zilele in care Muzeul Vaticanului este inchis, sunt urmatoarele:

Duminica, dar cu exceptia ultimei duminici din luna cand nu sunt disponibile tururile cu ghid. 1, 6 ianuarie; 11 februarie; 19 martie; 13 aprilie; 1, 21 mai; 11, 29 iunie; 15 august; 8, 25, 26 decembrie.

Muzeul poate fi inchis fara a se anunta inainte, totul depinde de activitatile Papei Francisc.

  • Tot in Roma puteti vizita Columna lui Traian care a fost construita imparatului Traian din Dacia cu intentia de a onora toate victoriile acestuia.
  • San Giovanni in Laterano – Catedrala in care Papa tine slujbele in calitate sa de Episcop al Romei. Aceasta Catedrala este cea mai veche dintre toate bisericile importante ale orasului. Intrare in edificiu este gratuita, iar programul de vizitare incepe cu ora 7 a.m si tine pana seara la 18:30 p.m. In schimb accesul in manastire te va costa in jur de 2 euro.
  • Pantheonul din Roma – Acesta a fost construit in urma cu mai bine de 1800 de ani, aceast minunat edificiu este un important obiectiv turistic al Romei. Pana la construirea Catedralei din Florenta in anul 1436, acesta reprezenta cel mai inalt dom din lume.
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.