Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari în câteva ore

Averea lui Mark Zuckerberg a scăzut cu mai mult de 6 miliarde de dolari în câteva ore, dându-l jos de pe lista celor mai bogați oameni din lume. Asta după ce un denunțător a făcut publice o serie de povești bazate pe niște documente interne ascunse. Întreruperile care au scos produsele emblematice ale Facebook offline au agravat si mai mult situatia pentru gigantul de social media.

Diapozitivul de acțiuni de luni a scăzut valoarea lui Zuckerberg la 121,6 miliarde de dolari, lăsându-l sub Bill Gates pe locul 5 în Bloomberg Billionaires Index. A scăzut de la aproape 140 de miliarde de dolari în câteva săptămâni, conform indicelui.

CITEȘTE ȘI: Guvernul Cîțu a picat. Moțiunea de cenzură a trecut

La mijlocul lunii septembrie, Wall Street Journal a început să publice o serie de articole bazate pe documente interne care arată că Facebook știa despre anumite probleme ale produselor sale – precum Instagramul care dăunează sănătății mentale a adolescentelor și dezinformarea privind revolta de pe 6 ianuarie de la Capitoliul din Washington, în vreme ce public, compania minimiza impactul acestora.

Rapoartele au atras atenția oficialilor guvernamentali, iar luni, denunțătorul s-a dezvăluit.

Reprezentanții Facebook au subliniat faptul că problemele cu care se confruntă produsele sale, inclusiv polarizarea politică, sunt complexe și nu sunt cauzate doar de tehnologie.

Cred că le oferă oamenilor confortul să presupună că trebuie să existe o explicație tehnologică sau tehnică pentru problemele polarizării politice din Statele Unite”, a declarat pentru CNN Nick Clegg, vicepreședintele afacerilor globale al Facebook.

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Gestul școcant făcut de soția lui Dani Oțil. Cum liniștește copilul atunci când plânge

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.