Youtube a decis. Ce se întâmplă cu videoclipurile care promovează conținut contra vaccinării

Youtube va bloca conturile persoanelor care promovează conținut contra vaccinării de orice tip, anunţă Bloomberg.

„Interdicţia va include orice utilizator şi publicaţie care pretinde că vaccinurile sunt periculoase sau că produc efecte cronice asupra sănătăţii, cum ar fi autismul”, a declarat Matt Halprin, vicepreşedinte pentru încredere şi siguranţă al YouTube.

Prin această decizie, compania va bloca orice conținut care dezinformează cu privire la vaccinurile care se află pe piață.

Această decizie vine în urma informațiilor false care au apărut în mediul online, despre serurile de imunizare.

Mesajul Youtube despre decizia luată

Compania a făcut tot posibilul pentru ca dezinformarea privind vaccinul împotriva COVID-19 să nu mai fie răspândite pe platforma sa.

CITEȘTE ȘI: BILANȚ COVID| Cazurile de Covid-19 continuă să se înmulțească în România.

„Am dedicat o mulțime de resurse pentru a combate dezinformărea despre vaccinul COVID-19 și am învățat lecții importante despre dezvoltarea și implementarea acestui tip de politică la scară largă”, a spus Halprin.

„Dezvoltarea unor politici puternice necesită timp, la fel ca pregătirea pentru a le aplica în multe limbi diferite și am dorit să lansăm o politică cuprinzătoare, aplicabilă cu consecvență și care să răspundă în mod adecvat provocării”, a informat Matt Halprin.

CITEȘTE ȘI: S-a decis! Școlile nu se mai închid la incidența de peste 6 la mie

Lista de conținuturi interzise pe Youtube

Iată care este lista cu aceste tipuri de conținut care nu vor mai fi acceptate pe platforma youtube

„- Conținut care susține în mod fals că vaccinurile aprobate sunt periculoase și provoacă efecte cronice asupra sănătății

– Susține că vaccinurile nu reduc transmiterea sau contracția bolii sau nu conțin informații incorecte despre substanțele conținute în vaccinuri […]

– Conținut care spune în mod fals că vaccinurile aprobate provoacă autism, cancer sau infertilitate sau că substanțele din vaccinuri îi pot urmări pe cei care le primesc”, au anunţat reprezentanţii companiei americane pe blogul oficial, informează Fanatik.ro

Și Rusia a avut o reacție despre aceste decizii. Reprezentanții țării au declarat că este “o agresiune informaţională fără precedent”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.