VIDEO| Alexandru Rafila refuză să se vaccineze cu doza 3

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS spune că a treia doză de vaccin nu va avea impact asupra sănătății publice, asta din cauza numărului prea mare de persoane care nu s-au vaccinat. Acesta a declarat, marți, că nu se va vaccina cu cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

”Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri”

Cu doza trei nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecţie şi s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer, sau o doză de alt vaccin, nu mai trebuie să facă şi a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus. Domnul doctor Gheorhiţă şi-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori, că nu este necesar. Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea şi pentru Israel, este ca acele persoane care au trecut prin infecţie şi au făcut deja vaccinarea completă, să nu mai facă şi doza a treia“, a spus medicul Alexandru Rafila.

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Accident aviatic. 7 români și-au pierdut viața. La manșa avionului se afla miliardarul Dan Petrescu

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare explică care sunt condițiile în care se poate face și doza a treia

Doza a treia, doza de rapel, în momentul de față poate să fie administrată tuturor persoanelor care îndeplinesc două condiții. În primul rând, să avem cel puțin 180 de zile de la cea de-a doua doză de vaccin și, evident, să fi completat schema inițială de vaccinare, dar în mod deosebit este recomandată, așa cum menționat, celor cu risc crescut de infectare, cum e personalul medical, personalul din învățământ, cei care sunt la interfața cu publicul și care interacționează în fiecare zi cu un număr mare de persoane, precum și cei care au risc crescut de forme severe, indiferent dacă au fost vaccinați cu schemă completă, și aici mă refer la vârstnici și cei care sunt în evidență cu afecțiuni cronice”,

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT| Lista localităților  cu incidența mai mare sau egală cu 3/1000 loc

Nu este contraindicată efectuarea dozei a treia, dar putem să temporizăm acest moment. Putem să amânăm decizia de efectuare a dozei trei, dar nu există o contraindicație sau probleme de siguranță la persoanele care sunt vaccinate cu schema completă și au și istoric de trecere prin boală, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.