Vibe Collection: Creație, Pasiune și Autenticitate în Universul Handmade

Autor: Alina Rontescu

În mijlocul pandemiei, când lumea părea că încetinește, un atelier unic a luat naștere, purtând amprenta pasiunii și creativității. Astăzi, avem privilegiul să intrăm în universul fascinant al Adei V, fondatoarea Vibe Collection, și să descoperim povestea din spatele fiecărei piese handmade unicat, care a câștigat aprecierea și admirația multor iubitori ai artei și designului. Vom descoperi inspirația, procesul creativ, provocările și succesele ce au adus acest brand în lumină, într-un interviu în care vom afla cum Ada V reușește să transmită energie, autenticitate și unicitate prin creațiile sale. Haideți să pătrundem în culisele Vibe Collection și să aflăm ce înseamnă să creezi cu pasiune și să insufli viață unui brand de handmade, care aduce cu sine o notă proaspătă în lumea designului artistic.

Rep: Cum te-ai simțit când ai decis să înființezi Vibe Collection și să-ți urmezi pasiunea în mijlocul pandemiei?

A.V.: Pasiunea pentru handmade am avut-o încă din copilărie. Domeniul artistic m-a atras dintotdeauna. În copilărie, am urmat și cursuri de pictură în ceracolor. Ulterior, sub auspiciul influențelor familiei și ale societății, m-am lăsat condusă către o altă direcție. Am absolvit două facultăți și un master în domeniul juridic și economic, dar o parte din mine tânjea după această pasiune artistică. Cum m-am simțit când mi-am reluat vechea pasiune? A fost de parcă aș fi renăscut. Mă regăsisem pe MINE, adevărata ADA.

CITEȘTE ȘI: Interviu cu Alex Bogdan, cel mai sincer racketz

Rep: Ce te-a inspirat să faci acest pas curajos?

A.V.: Conjunctura impusă de pandemie m-a împins să fac o incursiune în sinele meu și să aflu ce-mi doresc cu adevărat în viață, ce-mi face sufletul să vibreze și să danseze în același timp, metaforic vorbind.

Rep: Într-un mediu aglomerat de branduri, ce consideri că face Vibe Collection unic și deosebit în rândul colecțiilor handmade?

A.V.: Colecțiile Vibe sunt pline de culoare, viață, autenticitate și îndrăzneală. Purtând aceste accesorii, la orice ținută banală, ieși în evidență și te simți liberă, specială și altfel. De parcă ai fi spart vechile tipare ale conservatorismului și ai îndrăzni să fii tu însăți.

Rep: Colecțiile tale handmade sunt unice și diferite de ceea ce se găsește pe piață. Care este procesul tău de creație și inspirație pentru fiecare colecție?

A.V.: Procesul creației este destul de anevoios. Cei care creează handmade știu despre ce vorbesc. Presupune multă muncă susținută, având în vedere că eu am și viziunea pe care ulterior trebuie să o și execut. Nu-mi iese din prima. Sunt foarte pretențioasă și perfecționistă și vreau să iasă totul perfect. Inspirația vine când intru în fluxul trăirilor mele interioare, în liniște, și asezonat întotdeauna de nelipsita muzică blues sau bossa nova.

Rep: Atelierul tău de creație a devenit o realitate în doar 3 ani. Cum ai gestionat provocările acestui drum și cum ai reușit să te menții autentică în proces?

A.V.: Le-am gestionat cu determinare, fiind o persoană foarte ambițioasă. Iar pasiunea și sentimentul unic pe care-l simt în momentul în care creez, este greu de explicat în cuvinte. Autenticitatea pornește din mine, sunt EU.

Rep: Povestește-ne despre momentul în care ai primit primul feedback pozitiv pentru o creație din colecția Vibe Collection. Cum te-a motivat acest lucru în continuarea muncii tale?

A.V.: Motivația este foarte importantă în toate domeniile vieții. Feedback-ul pozitiv m-a emoționat și m-a ambiționat și mai mult, în același timp, pentru a mă autodepăși și a încerca să creez accesorii mult mai îndrăznețe, altceva decât ceea ce există pe piața handmade, să sparg granițele cu alte cuvinte.

CITEȘTE ȘI: Artist în Cadru: Ana Novic, Designer Vestimentar

Rep: Brandurile handmade au o relație unică cu publicul lor. Cum ai construit și menții o conexiune strânsă cu clienții și cum îi implici în povestea ta creativă?

A.V.: Când reușești să ajungi la sufletul oamenilor prin creațiile tale, relațiile se sudează rapid de la sine. Eu creez și la comandă, adică sunt deschisă și spre ceea ce-și dorește clientul. Mă feresc să folosesc cuvântul “client,” ci mai degrabă oameni care fac parte din aceeași familie sufletească, întrucât între noi există o relație de prietenie, deschidere și colaborare.

Rep: Fiecare piesă Vibe Collection poartă semnătura ta artistică. Cum găsești echilibrul dintre aspectul unicat al fiecărei piese și coerența în cadrul colecțiilor tale?

A.V.: Prin viziune, liniște, pasiune și conectarea cu sufletul oamenilor.

Rep: Schimbările din industrie pot fi provocatoare pentru orice brand. Cum te asiguri că Vibe Collection rămâne în trend și se adaptează la noile direcții?

A.V.: Atâta timp cât ești o persoană vizionară și ai o imaginație fără limite, te poți adapta oricărei direcții. E suficient să fii deschis, curajos și să simți ce doresc oamenii, pentru a crea pentru ei.

Rep: Colecțiile tale par să aibă o energie pozitivă și proaspătă. Cum reușești să transmiți această energie în fiecare piesă și să creezi un sentiment de bucurie în jurul brandului tău?

A.V.: Prin pasiunea și bucuria pe care le investesc în fiecare creație. De multe ori, am avut plăcuta surpriză să mi se spună că piesele mele sunt mult mai impresionante în realitate decât în poze și că oamenii n-au vrut să le dea jos după ce le-au încercat. Explicația stă în faptul că accesoriile mele atrag nu doar prin estetică, ci și prin energia pe care o transmit, parte din această energie fiind imprimată de mine, persoana care le creează, și care își pune nu doar măiestria, ci și o parte din suflet în ele.

Rep: Ce sfat ai avea pentru tinerii designeri care doresc să-și transforme pasiunea pentru creație într-un brand de succes, așa cum ai făcut-o cu Vibe Collection?

A.V.: Să aibă curajul să își arate adevărata identitate, pentru că în artă totul este posibil.

Colectia Vibe o puteti gasi aici: Vibe Collection

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.