Vești proaste pentru români. Creșteri record de prețuri!

Viața românilor este din ce în ce mai scumpă. În ultima perioadă prețurile au crescut cu până la 20% la facturi, alimente și carburanți, iar scumpirile nu se vor opri aici. Se anunță o iarnă grea, spun experții. Explozia prețurilor se va resimți și la energie și gaze în următoarele 3 luni. Antreprenorii susțin că până la finalul anului, prețurile produselor vor crește cu până la 20%.

Vești proaste sunt și pentru cei care vor să-și achiziționeze o locuință anul acesta. După trei luni în care prețurile la imobile s-au menținut în mare parte stabile pe teritoriul României, piața de imobiliare înregistrează din nou o creștere. 

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, cinci dintre marile oraşe ale României au înregistrat evoluţii pozitive la acest capitol, cel mai mare avans având loc în Bucureşti, iar cel mai mic, în Timişoara. În București, în luna august, preţurile apartamentelor disponibile spre vânzare în capitala ţării s-au majorat, cu 2%, de la o medie de 1.538 de euro pe metru pătrat util, până la 1.569 de euro pe metru pătrat, potrivit Wall-street.

CITEȘTE ȘI: Bucureștenii rămân fără apă caldă

Conform datelor publicate de Imobiliare.ro, locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat, însă, cu 0,9% (de la 1.476 de euro pe metru pătrat, până la 1.489 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au înregistrat un plus de 2,9% (de la 1.576 la 1.621 de euro pe metru pătrat).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.