USR PLUS și-a ales noul președinte! Lupta a fost strânsă!

Peste 80% din membri USR PLUS au votat pentru președinția partidului. Votul s-a încheiat vineri, la ora 20:00, iar câștigătorul a fost Dacian Cioloș cu 50,9%, iar Dan Barna cu 49,1%.

Imediat după ce au fost anunțate rezultatele, Dan Barna și-a recunoscut înfrângerea:

„Știu că există multă dezamăgire și supărare în echipa celor care m-au susținut, știu că e mult entuziasm și bucurie în echipa colegilor care l-au susținut pe Dacian Cioloș.

Până la urmă, despre asta este vorba într-o competiție firească și importantă, cum este cea din USR PLUS.

De luni rămânem același partid solid, același partid solidar, același partid vertical, care a adus în România reformă”, a spus Dan Barna.

Fostul președinte USR PLUS spune că încheie acest mandat cu satisfacții majore și că a crescut formațiunea la cârma căruia a fost.

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Un tânăr explică ce conţine vaccinul ARN mesager pe înţelesul tuturor

„Deși avem acest rezultat, care nu mă bucură în mod particular, continui să-i mulțumesc lui Dacian Cioloș că fuziunea USR PLUS a fost decizia corectă pentru a avea un al treilea partid puternic.

Am încredere că acest partid va da președintele României în 2024. Râmân alături în acest proiect”, declară Barna.

Nici Dacian Cioloș nu a întârziat să reacționeze. Acesta i-a mulțumit fostului președinte USR PLUS și i-a transmis că își dorește să lucreze împreună.

Cred că am dovedit că putem avea maturitate şi înţelepciune să ducem la bun sfârşit un proces democratic. (..)

Mi se pare foarte importantă participarea masivă la vot, asta arată că cei care sunt în USR PLUS cred în acest proiect al fuziunii şi îl validează prin participarea la aceste alegeri. (…)

Am avut şi sesizări şi plângeri, o parte au fost clarificate, altele urmează să fie clarificate, mi se pare important să limpezim lucrurile, vom învăţa şi vom trage consecinţele din experienţa acestui proces pentru că pe viitor aş dori să avem multe astfel de ocazii. (…)

USR PLUS va avea un rol important de jucat în perioada următoare, trebuie să ne propunem câştigarea alegerilor prezidenţiale şi a celor locale şi parlamentare”, a spus Dacian Cioloş

CITEȘTE ȘI: Decizie CNSU: Școlile nu se vor mai închide în funcție de rata de infectare

Sursă foto: Dan Barna/Facebook

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.