Un alt mare oraș din România, în scenariul roșu

Un alt mare oraș de la noi se alătură listei localitățiilor care intră în scenariul roșu. În Cluj Napoca, dar și în alte 6 comune din județul Cluj, intră de astăzi mai multe restricții ca urmare a creșterii ratei de infectare.

Joi, rata de infectare a ajuns în Cluj-Napoca, la 3,73, în comuna Aiton la 3,91, comuna Bobâlna – 3,65, comuna Căianu – 4,21, comuna Florești – 3,80, comuna Iara – 3,99 și comuna Jucu – 4,02.

Restricțiile impuse se vor aplica începând de astăzi și sunt valabile pe o perioadă de 14 zile

CITEȘTE ȘI: Măsuri mai dure ca în starea de urgență! Capitala, la un pas de carantină de noapte în weekend

Persoanele care dețin asupra lor certificatul verde pot avea acces în zonele interzise pentru cei care cei care nu s-au vaccinat.

Astfel, spectacolele, concertele și festivalurile în aer liber vor putea fi organizate cu maximum 1.000 de spectatori care au asupra lor Certificatul Verde. Acesta poate fi descărcat de aici: Certificatul Verde

Cinematografele pot funcționa până la 50% din capacitatea maximă, dar tot pentru persoanele care dețin asupra lor certificatul Covid.

Competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

CITEȘTE ȘI: Lista localităților din România cu cea mai mare rată de incidență

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Sălile de fitness pot fi ocupate tot până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.