SURSE: Școlile nu se mai închid!

Comentarii

Ministrul Educației: “Interesul copiilor este să nu se întrerupă scoala cu prezența fizică.”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că până vineri trebuie luată o decizie cu privire la trecerea în online a școlilor, dacă rata de infectare trece de 6 la mie.

„Dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mie în București de exemplu, după regulile de azi școlile intră în online, cu excepția școlilor speciale, creșele și grădinițele rămân deschise. (…) Deocamdată, regula este valabilă și este clară.

Până vineri trebuie să ne decidem într-un fel. Deciziile trebuie bazate pe legislație primară”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune. 

CITEȘTE ȘI: LISTA| Clase din 16 școli și grădinițe din București trec în regim online

Ministrul Educației a mai precizat că „interesul copiilor este să nu se întrerupă scoala cu prezența fizică”, însă decizia trebuie luată ținând cont de părerea experților în sănătate și astfel încât copiii să nu fie puși în pericol. 

Pragul de infectări de 6 la mie până la care puteau funcționa fizic până acum școlile va fi eliminat, au declarat pentru Edupedu.ro surse guvernamentale. Potrivit acestora, în cursul zilei de astăzi, miercuri 29 septembrie, va avea loc o ședință a miniștrilor și specialiștilor în sănătate implicați în decizia guvernamentală, la care va fi luată decizia de eliminării acestui prag de infectare cu noul coronavirus, amplificarea testării în școli și extinderea în școli a regulilor aplicate în funcționarea grădinițelor în acest an școlar.

Astăzi, reprezentanții INSP și CNSU discută ca pe modelul grădinițelor să se stabilească și funcționarea școlilor, conform surselor Edupedu.ro. Noua decizie ar urma să se aplice până vineri, ziua la care se decid scenariile pentru săptămâna următoare în privința funcționării școlilor.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Alina Puşcău, la un pas de moarte. A fost transferată la Terapie Intensivă

Potrivit surselor Edupedu.ro, propunerea ar fi venit de la ministrul educației, care ar fi susținut extinderea testării în școli și funcționarea școlii pe modelul grădiniței din punct de vedere al regulilor în timp de pandemie, prin decuplarea de un anumit prag la care să fie automat închise cursurile față în față, deciziile fiind luate în funcție de numărul de îmbolnăviri fiecare școală.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.