Streinu Cercel: Vom purta mască încă doi ani de acum înainte

Medicul Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă și vine cu o veste proastă. Senatorul crede că vom mai purta mască mult timp de acum înainte la cum se arată situația în ultima perioadă. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, dintre care 164 sunt pacienți reinfectați.

Adrian Streinu Cercel reamintește că ne aflăm într-o situație critică, după ce în ultimele săptămâni cazurile de Covid-19 s-au înmulțit fulgerător. În momentul de față, la ATI în București nu mai există niciun loc liber. 1.220 de persoane sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 267 sunt minori, 246 fiind internați în secții și 21 la ATI.

CITEȘTE ȘI: DOCUMENT.Pentru a primi ajutoare de încălzire, consumatorii sunt puși să completeze un formular de 14 pagini.

„Mi-aş fi dorit să vă văd fără mască, dar asta se va întâmpla cel mai probabil peste vreo doi ani de zile. De ce?

Pentru că tot noi, cu mâna noastră, neluând atitudine cât se poate de directă încă de la începutul pandemiei, am lălăit-o în stilul clasic românesc, iar acum vedem la câte cazuri am ajuns.

Să ajungi acum la 7.000 de cazuri este horror. Spitalele la momentul de faţă gem de persoane şi pacienţi care rămân la camera de gardă până a doua zi încercând să le găsim un loc undeva.

Dacă nu înţelegem că nu avem alte instrumente decât a ne vaccina, a purta mască şi a ne spăla pe mâini, să ştiţi că va fi foarte greu” a declarat  fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Matei Balş” la dezbaterea publică “Sănătate pentru Dâmboviţa”, organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, la Târgovişte, conform adevărul.ro

Dr. Mihai Craiu face un nou apel la vaccinare.

Medicul spune că aceasta este singura metodă de a opri infectările, implicit numărul de decese în rândul copiilor.

CITEȘTE ȘI: Salveaza incarcatorul telefonului cu ajutorul unui truc simplu

Copiii sunt expuși riscului de boală severă de către adulții nevaccinati. Este acceptabil un număr de decese pediatrice? Eu cred că nu.”

„Copiii sunt expuși riscului de boală severă (cu referire la maladia COVID-19) de către adulții nevaccinati. Este acceptabil un numar de decese pediatrice?

Eu cred că nu. Dacă ești un adult căruia îi pasă de sănătatea și starea de bine a copiilor prea tineri să fie vaccinați, atunci mergi să te vaccinezi. Este atât de simplu.”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.