S-a decis! Școlile nu se mai închid la incidența de peste 6 la mie

Într-o declarație transmisă către Educație Privată, ministrul Sorin Cîmpeanu anunță că închiderea școlilor va fi decuplată de pragul de 6 la mie

Declarația lui Sorin Cîmpeanu, integral:

Referitor la scenariile de functionare a școlilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat in unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, avand competente medicale/epidemiologice)

CITEȘTE ȘI: BILANȚ COVID| Cazurile de Covid-19 continuă să se înmulțească în România.

1. Decuplarea scenariilor de funcționare a scolilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezentei fizice in funcție de cazurile confirmate la nivel de clasa/școala, in paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, in vederea respectării stricte a regulilor de protectie sanitara in scoli. 

2. Adoptarea de măsuri suplimentare avand ca obiectiv amplificarea testării in scoli, prin formularea unei solicitari către Agenția Nationala a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de saliva, cu rol de screening.
După aceasta prima etapa urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern si abilitarea miniștrilor educatiei si sanatatii in vederea modificării ordinului comun in concordanța cu hotărârile adoptate. 
Tot acest proces se va finaliza pana vineri, 1 oct., in vederea stabilirii modului de funcționare al școlilor începând cu ziua de luni, 4 oct. 2021, informează educatieprivata.ro

CITEȘTE ȘI: SURSE: Premierul Florin Cîțu nu vrea să închidă școlile!

Sursă foto: Pexels

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.