S-a dat undă verde pentru doza 3 de vaccin, pentru toate persoanele

România va administra mai repede a 3-a doză de vaccin, din cauza răspândirii agresive a variantei Delta. Vaccinarea cu doza a treia începe din data de 28 septembrie. Cei care se pot vaccina sunt toți cei care au făcut a doua doză în urmă cu cel puțin 6 luni de la prima schemă de vaccinare.

CUM TE PROGRAMEZI PENTRU DOZA 3:

Programarea dozei de rapel se va face prin prezentarea la un centru de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare. Cei care s-au vaccinat vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare.

CITEȘTE ȘI: BILANȚ COVID-19. Nou record de cazuri noi: Peste 7000 în ultimele 24 de ore

Premierul Florin Cîțu a declarat că s-a interesat dacă trebuie să facă doza a 3-a, deși are încă anticorpi, iar medicii -au spus că este recomansdat să o facă. Cîțu a mai spus că momentan doza a 3-a nu va fi necesară pentru certificatul verde, dar nu e exclus posibilitatea ca în viitor să fie trecută în acesta.

”Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”, a comunicat și Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CITEȘTE ȘI: S-a aprobat OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE

Doza de rapel se va face numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema aleasă. Spre exemplu, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.