S-a aprobat OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE

Guvernul a aprobat obligativitatea certificatului verde, cel care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea. Acesta va fi obligatoriu la intrarea în restaurante, cafenele sau la evenimentele private. Această măsură se aplică în localitățile unde incidența trece de 3 cazuri la mia de locuitori. Acest certificat va fi obligatoriu și la cei mici, excepţii fiind doar pentru copiii cu vârste de până la 6 ani.

Premierul Florin Cîțu spune că introducerea certificatului verde este o decizie care a fost luată la nivelul Guvernului și nu reprezintă nicio restrângere a drepturilor. Decizia va fi publicată în Monitorul Oficial, mâine dimineață cel târziu sau în această seară.

Măsurile se vor aplica în localităţile în care rata de incidenţă trece de 3 cazuri la mia de locuitori.

CERTIFICATUL NAȘTE CONTROVERSE. PROTESTE ÎN FAȚA GUVERNULUI

La această oră, în fața Guvernului, zeci de persoane protestează împotriva acestor decizii și cer demisia lui Florin Cîțu. Printre protestatari se află și liderul AUR, George Simion, care este de părere că “certificat verde este impus împotriva voinţei românilor”.

Liderul AUR susține că va ataca certificatul verde în instanță: “E o încălcare gravă a libertăţii noastre de circulaţie. Aceste certificat verde impus pentru intrarea în localuri este impus împotriva voinţei românilor. Nu putem trăi cu frică. Suntem aici pentru a protesta. Ne-am făcut datoria în Parlament, acum ieşim în stradă. Acum protestul este paşnic, dar nu ştiu cât timp vor mai fi românii paşnici

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.