Nicușor Dan: ”Avem construcţii în parcuri, stăm cu toţi în trafic, avem blocuri între case”

O nouă componenţă a Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului a fost aprobată în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei, echipă pe care edilul general, Nicuşor Dan, o consideră una de „profesionişti”, relatează Agerpres.

Din comisie vor face parte: Toader Popescu, Irina Popescu-Criveanu, Veronica Ileana Marin, Ilinca Păun Constantinescu, Ioana Tudora, Mihaela Hărmănescu, Cătălin Berescu, Andrei Răzvan Voinea, Petru Mortu, Andreea Liliana Pop, Bogdan Silviu Şandric, Bogdan Alexandru Suditu, Şerban Marinescu.

CITEȘTE ȘI: România mai are doar două paturi libere la ATI

Potrivit acestuia dezvoltarea oraşului trebuie să respecte principiile urbanistice.

„Acolo unde avem mii de locuinţe trebuie să avem o grădiniţă, o şcoală, un spaţiu verde public, astfel încât locuitorii să aibă toate condiţiile de confort din secolul XXI”, a spus el.

Citește toată știrea

Nicușor Dan a publicat și un mesaj pe pagina sa de Facebook.

“În ședința de azi a Consiliului General al Municipiului București a fost aprobată componența Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, o structură foarte importantă, de care depinde calitatea urbanismului din București

. Am propus pentru această comisie oameni noi, tineri pregătiți care n-au mai făcut parte din comisie și care își vor îndeplini cu seriozitate obligațiile de membri. În noua componență, această comisie nu va mai fi un instrument de acțiune împotriva mediului înconjurător sau împotriva clădirilor vechi din Capitală, ci va funcționa în interesul bucureștenilor.

Am ținut să facem o schimbare radicală în raport cu trecutul, ca să nu ne mai trezim cu decizii urbanistice proaste, care afectează orașul și locuitorii lui. De asemenea, au fost aprobate și studiile de fezabilitate plus indicatorii tehnico-economici privind lucrările de semaforizare în zona Bulevardului Timișoara.

Urmărim integrarea acestei zone în Sistemul de Management al Traficului, ceea ce va ușura traficul rutier din zonă.”

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Mugur Mihăescu, despre vaccinarea obligatorie pentru medici: “Nu erați, mă, voi, eroii? Când îți spune Cîțu să te vaccinezi, te vaccinezi”

Sursă foto: g4media

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.