Ministrul Educației: România nu e pregătită pentru școala online

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că România nu este pregătită pentru școala online și că nu există conținut digital sau profesori pregătiți pentru asta. În astfel de condiții, vineri se va decide dacă școlile vor rămâne deschise și după 6 la mie.

Potrivit unui alt scenariu, elevii ar putea să rămână fizic la școală chiar dacă rata de incidența trece de 6 la mie. În astfel de condiții, copiii sănătoși ar putea continua să învețe în clase, iar cei care se infectează să treacă în online.

CITEȘTE ȘI: SURSE: Școlile nu se mai închid!

Va trebui să ne obișnuim cu altfel de condiții, să punem în balanță mereu raportul risc gestionabil versus beneficii, sau pe de altă parte pierderi, să luăm cele mai bune decizii privind vaccinarea.

Vom avea azi discuții cu toți cei îndreptățiți să se pronunțe asupra acestui echilibru, este vorba despre dorința de consolidare a unui numitor comun privind modul de funcționare a școlilor. Acum, regula e clară, în localitățile unde rată de infectare este peste 6 la mie la nivelul zilei de vineri, școlile ar urmă să treacă în online.

Primim foarte multe cereri în acest sens. Sunt convins că cei îndreptățiți să se pronunțe vor găsi interesul comun.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: “Fără restricții în Capitală până la incidența de 6 la mie”

Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar. Atunci anunțăm scenariul, care sunt regulile, dacă rămânem pe aceleași scenariu sau dacă, așa cum dorim cei din Educație, vom putea menține – pe modelul grădinițelor – și școlile deschise, până la apariția unui număr de cazuri.

Întrebat despre problemele legate de testarea în școli, Cîmpeanu a asigurat că vor fi suficiente teste disponibile pentru cei care vor dori să se testeze.

Sursă foto: Pexeles

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.