Mărturii șocante ale medicilor din România| “Suntem ca pe front”

Situația spitalelor din țară este din ce în ce mai îngrijorătoare. La Spitalul Sf. Pantelimon din Capitală, numărul celor care au nevoie să fie tratați la unitatea de primiri urgențe este mai mare decât numărul de locuri.

Medicii din România sunt epuizați, abia mai fac față, iar cazurile se înmulțesc de la o zi la alta. Doar câțiva pacienții infectați cu Sars-COV-2 care ajung în stare gravă la spital, reușesc să trăiască. Medicii spun că sunt ”ca pe front”.

”În momentul de față, unitățile de primiri urgențe sunt efectiv ca pe front. UPU Sf. Pantelimon are 45 de locuri, inclusiv cortul din curte, dar sunt 50 de pacienți care așteaptă. Ce așteaptă? Șanse pentru a lupta pentru propriile vieți!

CITEȘTE ȘI: V. Voiculescu: Vom depăși deja 6.000 de cazuri COVID pe zi. Măcar copiii să îi salvăm

18 sunt de terapie intensivă și așteaptă eliberarea unor locuri cât mai repede, iar 21 au nevoie de oxigen și așteaptă să fie transferați pe secțiile cu O2. 

Da, este foarte grav ce se întâmplă! Personalul medical luptă alături de pacienți pentru dreptul acestora la viață.” – spun medicii de la spitalul Sf. Pantelimon printr-o postare publicată pe pagina de Facebook ”RO Vaccinare”.

Ei au dat și exemplul unei femei în vârstă de 71 de ani care nu era vaccinată. Femeia a sunat pe ultima sută de metrii la ambulanță fiind în stare foarte gravă.

”În imaginile 3 și 4: Examenul CT pulmonar al unei paciente de 71 ani, nevaccinată pe motiv că are diabet. A stat acasă o săptămână și a venit în ultimul moment. A fost adusă cu saturație de 45, “corectată” până la 74 cu 15 l de O2. PO2 normal minim admis: 70. 95% afectare pulmonară și este nefumătoare.

CITEȘTE ȘI: Streinu Cercel: Vom purta mască încă doi ani de acum înainte

Vă rugăm: ascultați sfatul medicilor, nu așteptați până în ultimul moment. ⚠️ Vaccinarea și respectarea măsurilor de protecție sunt singurele care ne pot ține departe de infectare și de formele severe. ✅ Vaccinarea este ferm recomandată persoanelor vulnerabile. Consultați medicul de familie și mergeți la vaccinare.” – mai avertizează medicii bucureșteni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.