Manichiura perfecta: De ce sa renunti la manichiura cu gel

www.chitchat.ro
View Gallery 2 Photos
www.chitchat.ro
www.chitchat.ro

Se spune ca mainile sunt cartea de vizita a fiecarei femei. Si care femeie nu isi doreste ca manichiura sa sa fie cat mai frumoasa, unica si de lunga durata? Odata cu evolutia in materie de beauty, au aparut diferite tehnici de intretinere a manichiurii, metode ce ajuta doamnele si domnisoarele in a avea maini impecabile pentru o perioada indelungata de timp.
Plecand de la manichiura clasica, acum frumoasele doamne au la dispozitie metode mult mai avansate si mai rezistente ce nu necesita o atentie sporita din partea acestora precum oja semipermanenta sau constructia cu gel. Cu ajutorul acestor practici, doamnele pot avea manichiura dorita fara a-si mai pune problema ruperii sau exfolierii unghiilor.

CITESTE SI: 

Tratament pentru par

Da! Este un vis implinit al femeilor, insa putine dintre noi stiu cat sunt de periculoase aceste metode. Fiecare dintre noi este liberul sau arbitru in a-si alege metoda prin care sa isi ingrijeasca mainile si look-ul insa noi vrem doar sa va expunem riscurile la care va supuneti.


Chimicalele toxice continute de aceste geluri pot provoca serioase probleme de sanatate.


Manichiura cu gel poate provoca alergii la nivelul pielii in aproape 50% din cazurile in care se folosesc. De vreme ce oja clasica necesita un timp mai indelungat pentru uscare, la cea cu gel este necesara lampa cu ultraviolete pentru a nu se crapa sau exfolia. O serie de studii de specialitate au demonstrat impactul pe care ultravioletele il au asupra pielii mainilor precum si a unghiilor. Specialistii au recomandat folosirea unor manusi speciale in timpul procesului de uscare, manusi ce permit lasarea libera doar a unghiilor in momentul introducerii mainilor in lampa cu ultraviolete.

www.chitchat.roDoctorul Thu Quach, profesor la Universitatea si Standord si medic al Institutului de Prevenire a Cancerului din California, explica faptul ca expunerea la aceste procedee chimice pot provoca probleme de sanatate ce pot duce la cancer sau chiar infertilitate. Trio-ul toxic continut de lacurile de unghii, indiferent de natura lor, poate avea un impact serios asupra sanatatii noastre.

CITESTE SI: 

Cum se curata pensulele de machiaj

Medicul explica si faptul ca, in afara de expunerea mainilor, ne expunem si sistemul respirator odata cu inhalarea sibstantelor toxice continute de aceste lacuri. Acesta trage un semnal de alarma catre toti proprietarii de beauty saloane pentru a le asigura angajatilor conditii propice de lucru precum si controale medicale periodice. Fiind expusi pe termen lung, angajatii pot dezvolta probleme de memorie, simptome neurologice, respiratorii, cancer sau chiar imposibilitatea controlarii contractiilor musculare.
Acestea fiind spuse, va lasam pe voi doamnelor sa alegeti calea spre manichiura perfecta, dar si sanatoasa!

Autor: Andreea Dumitrescu

Sursa foto: timeforgoodnews.gr

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.