În urma protestelor de sâmbătă, au fost date amenzi de peste 48.000 de lei

Ministrul de Interne, Lucian Bode a anunțat bilanțul provizoriu al sancțiunilor aplicate după protestele de sâmbătă din Capitală. Până acum au fost date 42 de sancțiuni, inclusiv organizatorilor acestor manifestații în valoare de 48.400 de lei. 8 persoane care incitau la violență au fost extrase în timpul protestelor, duse la secțiile de poliție și amendate. Ministrul a afirmat că cercetările nu sunt încheiate și vor urma și alte sancțiuni.

15.000 de prostestatari în București este cifra oficială anunțată de ministrul de interne. Bode a declarat că manifestațiile din București s-au desfășurat pașnic deși aveau informații că existp grupuri infiltrate care incitau la violență. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO| Alexandru Rafila refuză să se vaccineze cu doza 3

“Forțele de ordine au fost provocate. S-au aruncat spre ele cu diverse obiecte, cu apă. 8 persoane au fost extrase, duse la secție și sancționate”, a mai spus Lucian Bode.

Până acum au fost aplicate 42 de sancțiuni în valoare totală de 48.400 de lei, dar cercetările nu sunt finalizate.

Peste 15.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în București. Manifestațiile au fost organizate separat de AUR în Piața Universității și un grup de asociații în Piața Victoriei. În final toți protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei.

CITEȘTE ȘI: Restricții valabile și pentru cei vaccinați. Mai multe activități sunt interzise

Articol preluat de pe: buletin.de

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.