Hrăniți de mici cu fast food

Din ce în ce mai mulți părinți își hrănesc copiii cu fast food

Din ce în ce mai mulți copii sunt hrăniți de mici cu fast food. Unul din cinci părinţi declară că sunt prea ocupaţi sau prea stresaţi să mai gătească, conform unui studiu. Aceştia comandă de la fast food mult mai des decât înainte de pandemie.

Pandemia de COVID-19 a schimbat și obiceiurilor alimentare, dar de această dată, în rău. O arată un nou studiu realizat de către Universitatea Michigan din Statele Unite.

Hrăniți de mici cu fast food

CITEȘTE ȘI: Ciorba reincalzita uneori are gust

Din cauza stresului și pentru că au prea puțin timp liber, adulții au fost nevoiți să jongleze între muncă de acasă și lecțiile celor mici, care au fost nevoiți să învețe online.

Nu doar stresul i-a făcut pe părinți să recurgă la varianta fast food, ci și restricțiile impuse în pandemie. Din păcate, efecte sănătății celor mici sunt deja vizibile. Aceștia au luat în greutate dublu decât de obicei.

La acest studiu au participat peste 2.000 de părinţi cu copii între vârstele 3 şi 18 ani. 40% din aceştia spun că au fost prea ocupaţi pentru a mai găti.

Specialiștii spun că părinţii pot pregăti mese simple şi nutritive, fără prea mult efort. Copiii hrăniți de mici cu fast food pot dezvolta anumite probleme de sănătate. De aceea este necesar ca cei mici să aibă un meniu plin de vitamine și minerale.

Hrăniți de mici cu fast food

CITEȘTE ȘI: S-a aprobat OBLIGATIVITATEA CERTIFICATULUI VERDE

„Pentru a sumariza, jumătate din farfurie ar trebuie să aibă fructe şi legume, iar jumătate cereale integrale, proteine slabe, lactate fără grăsime”, spune medicul Mary-Jon Ludy, reprezentantă a Colegiului pentru Sănătate din SUA.

Copiii şi adolescenţii ar trebui să mănânce două sau trei porţii de legume sau fructe la fiecare masă, pentru a obţine necesarul de nutrienţi şi fibre.

Cercetătorii au descoperit că, până la vârsta de 8 ani, coeficientul de inteligență scade astfel cu două puncte. Specialiștii sunt de părere că un stil alimentar sănătos după ce daunele au fost produse nu mai poate avea nicio influență asupra dezvoltării creierului. 

Sursă foto: Pexels.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.