FOTO| Primele imagini din secția de la ATI de la Constanţa

Au apărut primele imagini cu Secția ATI de la Spitalul din Constanța. Încăperea în care se aflau pacienții decedați în urma tragicului incendiu a fost distrusă de flăcări. Sunt mai multe ipoteze cu privire la cauzele care au dus la incident. Se pare că ar fi fost vorba despre o priză defectă. Oamenii legii au deschis un dosar pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă şi distrugere calificată.

De la București a plecat o echipă de specialişti criminalişti pentru a cerceta cazul la faţa locului pentru a stabili cu exactitate care au fost cauzele care au dus la izbucnirea incendiului. Imediat după, procurorii vor audia personalul medical și tehnic al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: “Statul român a eșuat în misiunea de a-și proteja cetățenii”

În urma incendiului, nouă persoane și-au pierdut viața. În spital erau internaţi 113 pacienţi, iar la Terapie Intensivă 10 persoane.

Reacția Ministerului Sănătății

„Referitor la incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța vă informăm că, din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU. La solicitarea ministrului interimar al Sănătății, au fost activate de către DSP Constanța și unitatile sanitare din Medgidia și Mangalia, în caz de nevoie. În acest moment, echipele sunt în misiunea de intervenție. ISU Constanța va prezenta intr – o declaratie de presă situația actualizată”, a precizat Biroul de presă al Ministerului Sănătății.

Sursa foto: Adevarul.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.