DOCUMENT.Pentru a primi ajutoare de încălzire, consumatorii sunt puși să completeze un formular de 14 pagini.

Ministerul Muncii a elaborat normele necesare pentru aplicarea legii consumatorului vulnerabil de la 1 noiembrie.

Pentru a primi ajutoare de încălzire, consumatorii trebuie să completeze un formular de 14 pagini, cu date despre persoanele care locuiesc în apartament sau casă, sursele de venit, dar și bunurile pe care le dețin în locuință.

CITEȘTE ȘI: Îngrijorător! Din ce în ce mai mulți părinți își hrănesc copiii cu mâncare de tip fast food

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat în urmă cu două săptămâni decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Parlamentarii au votat legea la începutul lunii și au stabilit ca prevederile să se aplice de la data de 1 noiembrie 2021.

Între 1 şi 5 milioane de oameni vor beneficia de suport din partea statului odată ce Legea consumatorului vulnerabil va intra în vigoare, spunea, la Digi24, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Anexa poate fi descărcată de aici: Anexa_26 – Cerere ajutor consumator vulnerabil

Legea permite acordarea ajutoarelor financiare pentru încălzirea locuinței, în funcție de veniturile celor care le solicită. Dacă venitul este mare, sprijinul acordat de stat va fi mic.

Statul acordă sprijin integral doar persoanelor care câștigă sub 200 de lei. Limita maximă a veniturilor de care o persoană poate beneficia este de 1.386 de lei de persoană în cazul familiilor și 2.053 de lei în cazul celor singuri.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîţu promite creşterea pensiilor, salariilor şi alocaţiilor de la 1 ianuarie

Mai mult, legea prevede și acordarea unor stimulente lunare pentru consumul de energie, gaze, combustibil sau lemne. Valoarea acestora variază este 30 și 70 de lei pe lună.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.