DOCUMENT| Ies la iveală noi nereguli la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Șeful DSU, Raed Arafat a precizat ieri că au fost descoperite anumite nereguli la instalațiile electrice din incinta spitalului.

În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța. Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista. Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a precizat Raed Arafat

Primăria Constanța ar fi amânat câteva investiții importante care urmaru a fi aduse spitalului distrus în incendiu, deși acestea au fost cerute de pompieri.

CITEȘTE ȘI: FOTO| Imagini din secția de la ATI de la Constanţa

Șeful DSU a declarat că soluționarea problemelor ține de proprietarul spitalului și nu de ministere sau Departamentul pentru Situații de Urgență

Într-o anchetă făcută de G4media, arată că Planul Strategic al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța (SBIC) avea nevoie de investiții importante la instalația electrică.

Investiții care au fost amânate de Primăria Constanța, în subordinea căreia se află spitalul. Motivul? Pentru a fi acoperite financiar cu banii dintr-un proiect european.

Planul Strategic al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța a fost publicat pentru prima dată de ziarul Libertatea.

Surse din cadrul spitalului au declarat pentru G4Media că investițiile urma să fie propuse la începutul anului pe ordinea de zi a Consiliului Local Constanța pentru a primi finanțare, însă acestea au fost retrase ulterior pentru a fi prinse într-un proiect european.

Așa arată proiectele de investiție retrase care presupuneau:

  • mărirea puterii electrice din spital
  • obținerea autorizației de securitate la incendiu
  • instalarea unui sistem de detecție a incendiului.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS și-au ales noul președinte! Lupta a fost strânsă!

Un asterix de la baza tabelului precizează că acestea ”au fost tăiate de pe lista de investiții”: ”*Obiectivele scrise cu roșu au fost tăiate de pe lista de investiții de către Primăria Constanța, deoarece urmează a fi realizate în cadrul proiectului european de eficientizare energetică”, conform G4Media

Vezi articolul întreg

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.