Depresia, suferinta in tacere

“Merita asta?, Care este scopul?, Am dezamagit pe toata lumea!, De ce nu pot duce la bun sfarsit nici macar un simplu lucru?” Aceste intrebari sunt inceputul unei lungi agonii, numita DEPRESIE.

Desi este un subiect aproape tabu, tratat in carti de specialitate sau institutii specializate, din ce in ce mai multe persoane sufera de aceasta boala ce reuseste sa puna stapanire incet, dar sigur pe corpul si mintea oamenilor.
Conform informatiilor furnizate de Institutul National al Sanatatii Mintale, depresia se poate instala la orice varsta insa cel mai des intalnita este la adolescenta.
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca aproximativ 350 milioane de oameni de toate varstele sunt afectati de aceasta boala, depresia fiind a treia cauza de dizabilitate la nivel global in 2004, iar in 2020 ajungand principala cauza.


Netratata, depresia poate duce la suicid. La nivel global OMS estimeaza aproximativ 1 milion de oameni ce ajung sa se sinucida in fiecare an, iar un procent insemnat dintre acestia sufera de depresie.


Indiferent de locul de provenienta, standard sau mod de viata s-a observat faptul ca numarul femeilor care sufera de depresie este in continua crestere. Conform statisticilor , 1 pana la 2 mame din 10 fac depresie dupa nastere, fiind afectata capacitatea mamei de a ingriji copilul.

CITESTE SI: 

Tu om puternic, te admir!

“Daca stii pe cineva care sufera de depresie, te rog nu il intreba de ce! Depresia nu este un raspuns simplu al unei situatii grele, depresia exista, ca si vremea. Incearca sa intelegi intunericul, letargia, lipsa de speranta si singuratatea cu care acestia se confrunta. Fi acolo pentru ei atunci cand incearca sa treaca de partea cealalta. Este greu sa fi prieten cu cineva care sufera de depresie, dar este cel mai bun, mai frumos si mai pur lucru pe care il poti face.” ( Stephen Fry)

Acum ca am vorbit foarte pe scurt despre un subiect ce merita mult mai multa atentie, va rog ca, daca stiti pe cineva ce sufera de aceasta boala sa luati atitudine. Iar voi, cei care aveti nevoie de ajutorul nostru, nu ezitati sa il cereti. Cuiva ii pasa de voi si vrea sa va ajute!

Haideti sa facem acest mesaj auzit in intreaga lume si sa nu ne oprim pana nu vom fi siguri ca acest lucru s-a intamplat. Este vorba despre salvarea de vieti si ce poate fi mai minunat de atat? Haideti sa aratam tuturor cat este de important acest “fenomen” ce co-exista printre noi si sa nu ii lasam pe cei dragi noua sa ii cada prada!

Autor: Andreea Dumitrescu

Sursa foto: balancedenergy

CITESTE SI: 

Ciorba reincalzita uneori are gust

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.