Cum iti afecteaza GELOZIA, relatia de cuplu!

Nesiguranta poate proveni din doua zone dinstincte: nesiguranta in tine si in relatia ta.
Indiferent de tipul de personalitate pe care o persoana il are, gelozia poate interveni, insa nu aici este problema. Acel moment trebuie constientizat si acceptat, fiind primul pas catre tratare. Momentul aparitiei sentimentului de gelozie este un puternic semnal ca ceva nu este in regula cu tine.

De cate ori nu ati auzit de cuvantul asta si mai ales de problemele generate de gelozie? Cred ca de foarte multe ori.
Pentru a lamuri ce se intampla de fapt cu sentimentul asta de gelozie, il vom defini.

Privit in detaliu nu este vorba de un singur sentiment, ci mai degraba de un cumul de emotii care laolalta genereaza la nivel subconstient, gelozia. Teama de a pierde persoana iubita alaturi de frica si de manie ar fi ingredientele ce stau la baza a ceea ce se numeste gelozie.

Mai mult decat atat, aceasta este o emotie care se formeaza in detrimentul diminuarii increderii de sine. Teama de necunoscut si frica de schimbare precum si teama de a pierde controlul apar intotdeauna primele.

CITESTE SI: 

Tu știi să iubești sau știi să fii egoist?

Repara acel ceva cat mai repede, nu il ignora, deoarece pe termen lung va agrava situatia. In aceasi masura este un aspect valabil pentru ambele sexe, acela ca in momentul in care nu mai ai suficienta incredere in tine isi face aparitia gelozia. Si nicio maniera de a controla persoana de langa, indiferent cat de posesiv devii, nu va face ca respectiva persoana sa nu isi doreasca altceva.
In momentul in care incepi sa fii gelos ii rapesti persoanei de langa tine libertatea, o faci sa se simta captiva si incatusata.


Femeile in prima faza accepta gelozia, deoarece o confunda cu o forma de afectiune si ingrijorare din partea ta, dar pe termen lung este foarte nociv atat pentru tine cat si pentru ea.


Si de aici sunt cam doua variante:

  •  fie ai „norocul” ca ea sa accepte initial gelozia crezand ca intr-o zi te vei schimba si va astepta, perioada in care relatia va trece prin cateva momente dificile, iar intr-un final va hotara ca este mai bine sa-si vada de viata ei;
  • fie femeia respectiva stie de la bun inceput ca nu isi doreste un barbat gelos langa ea care sa-i ingradeasca libertatea, iar aici, din nou, da, ai pierdut-o.

CITESTE SI: 

Exista relatii perfecte?

Asadar, ofera-i femeii de langa tine toata liberatatea pe care si-o doreste, acorda-i timp sa iasa cu prietenele in oras, la film, in club. Acorda-ti si tie timp pentru viata ta, pentru pasiunile tale, pentru iesiri cu baietii s.a.m.d. Intr-o relatie sanatoasa, faptul ca el sta cu ea sau ea sta cu el se rezuma la un singur lucru numit ALEGERE.

Vezi mai multe articole pe: Seductia Naturala

Sursa foto: psychologies.co.uk

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.