Creșterea prețurilor la energia electrică și gaze va fi anchetată de o comisie parlamentară!

Senatorii și deputații au aprobat, joi, cu 339 de voturi “pentru” și o abținere, înfiițarea unei comisii parlamentare de anchetă care va investiga cauzele creșterii prețurilor la energia electrică și la gazele naturale.

Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD spune că prețurile la energie ar trebui plafonate, astfel iarna nu ar mai fi atât de grea pentru populație.

Mă bucur că întreg spectrul politic s-a întors măcar pentru câteva secunde la interesul popular și vom afla cu certitudine, în urma acestei anchete, de ce s-a ajuns la aceste prețuri aberante.

În paralel, vom căuta consens politic pentru a plafona prețurile la energie, cel puțin pentru un an, singurul lucru care e în măsură să protejeze populația, independent de alte măsuri care ar fi putut fi luate.

La rândul său și ministrul liberal al economiei, Virgil Popescu, a avut o reacție pe pagina lui de Facebook.

“Am votat pentru înființarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze, deoarece îmi doresc să afle toți românii cauzele pentru care prețurile au crescut.

Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcțiune nici o unitate nouă de producție a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităților de energie regenerabilă. ▶ Mă uit în urmă și văd ce miniștri au fost… și voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat și ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic national. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici.

La minister lucrăm, în momentul de față, la o Ordonanță pentru protecția a milioane de români împotriva creșterii prețului la energie electrică și gaze naturale. Ordonanța vine în completarea legii consumatorului vulnerabil din energie.”

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.