Ce faci daca ai scapat telefonul in apa?

Hai sa recunoastem, acesta este unul dintre cele mai negre cosmaruri ale noastre. Din greseala ti-a scapat telefonul in apa, ai sarit in piscina cu telefonul in buzunar sau ti s-a udat in timp ce afara ploua. Garantia din pacate, nu acopera asemenea pagube, iar toate fotografiile, filmuletele, contactele, e-mail-urile si conversatiile tale s-au pierdut intr-o clipa. Pare groaznic, dar nu intra in panica pentru ca exista solutii si pentru asta, nu este chiar totul pierdut si inca mai ai o sansa ca sa-ti salvezi telefonul.

1. Scoate-l din apa imediat!
Stiu, evident ca-l vei scoate, dar cu senzatia ca e oricum prea tarziu si ca nu mai are rost sa te grabesti. Totusi, orice secunda conteaza, si daca ai noroc, inca mai ai o sansa ca sa iti salvezi telefonul.

2. Inchide-l
De cele mai multe ori telefonul tau se va inchide automat atunci cand intra in contact cu apa, dar daca nu o face, nu ezita sa il inchizi tu sau sa-i scoti bateria pentru a-l inchide instantaneu. Asta il va ajuta sa nu faca scurt-circuit.

Ce faci daca ti-a scapat telefonul in apa?

3. Scoate bateria (daca este posibil)
Daca ai un telefon la care nu este posibila scoaterea bateriei, cum este iPhone-ul spre exemplu, sari peste acest pas, dar daca este posibil sa scoti bateria, fa-o fara sa eziti. Acest lucrul va impiedica telefonul sa se “prajeasca”. Odata cu scoaterea bateriei vei elimina orice sursa de electricitate si in felul acesta ai sa reusesti sa eviti alte pagube mult mai serioase.

Ce faci daca ti-a scapat telefonul in apa?

4. Scoate SIM-ul, cardul de memorie si alte accesorii
Scoate toate capacele si doapele care acopera diversele intrari si sloturi ale telefonului. Usuca telefonul usor folosind o microfibra sau chiar un prosop moale (este recomandat sa nu foloseasti produse din hartie deoarece particulele acestora pot infunda diversele parti ale telefonului).

Ce faci daca ti-a scapat telefonul in apa?

5. Pune telefonul intr-o punga speciala de vidat
In acest fel poti extrage orice urma de apa care nu a putut fi inlaturata cu ajutorul microfibrei. Pune telefonul intr-o punga de plastic si scoate aerul din ea, creand un efect de vacuum, astfel poti scoate apa din partile interne ale telefonului.

Ce faci daca ti-a scapat telefonul in apa?

6. Pune telefonul intr-un bol cu orez sau alt tip de material absorbant
Nu, nu este un mit. Nu poti usca in totalitate telefonul doar cu o batista, ai nevoie de ceva care sa absoarba umezeala, iar orezul isi face treaba negresit.
Aseaza telefonul si toate accesoriile care au intrat in contact cu apa intr-un bol cu orez si lasa-le acolo timp de doua zile. Poti inlocui orezul cu nisipul pentru pisici sau cu silica gel.

Ce faci daca ti-a scapat telefonul in apa?

7. Foloseste aspiratorul

Daca vrei sa scoti tot lichidul din interiorul telefonului, poti incerca sa folosesti un aspirator. Acesta te ajuta sa scapi de toata umezeala, aspira zonelor afectate timp de 20 de minute. Asta este cea mai rapida metoda care iti poate usca telefonul, iar dupa 30 de minute il poti folosi. Totusi, doar daca expunerea la apa nu a fost lunga, nu este recomandat sa pornesti telefonul atat de repede. Ai grija sa nu tii capul aspiratorului prea aproape de telefon deoarece poti crea electricitate statica care poate fi chiar mai daunatoare decat apa.

Ce faci daca ti-a scapat telefonul in apa?

8. Porneste telefonul
Desi specialistii spun ca sansele ca un telefon sa mai functioneze dupa ce a intrat in contat cu apa sunt foarte mici, noi suntem foarte optimisti si credem cu tarie intr-un final pozitiv. Este foarte important sa lasi telefonul la uscat cel putin doua zile fara sa il pornesti pentru ca in cazul in care a mai ramas chiar si o mica picatura de apa inauntru toate eforturile tale au fost in zadar.

MULT SUCCES!!

Sursa foto: wikihow

Autor: Cristian Neculai

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.