Azi începe imunizarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID. Ce trebuie să facem?

În România începe de azi (marți, 28 septembrie) imunizarea populaţiei cu cea de a treia doză de vaccin anti-COVID.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a vorbit luni seara, la un post de televiziune, despre vaccinarea cu a treia doză. Secretarul de stat a reamintit că această campanie începe marți dimineața, iar cei care vor o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare în prealabil.

“De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăm direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare.

CITEȘTE ȘI: Mărturii șocante ale medicilor din România| “Suntem ca pe front”

Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive să facă și o programare, pot să o facă. În această noapte va fi activată și platforma de programare unde poți să vezi toate centrele și să-ți alegi un loc. Doze avem.

Cu ce ne vaccinăm. Cu un vaccin ARN Mesager. Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna. Cine este eligibil se vaccinează cu vaccin ARN Mesager. Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager, a declarat pentru Digi24, Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății.

De este necesară a treia doză de vaccin?

A treia doză de vaccin împotriva coronavirusului îmbunătățește și împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial, spune, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

CITEȘTE ȘI: Florin Cîțu: “Fără restricții în Capitală până la incidența de 6 la mie”

„De ce este nevoie să îmi fac cea de-a treia doză? Președintele SUA, Joe Biden, a făcut cea de-a treia doză. Există date științifice extrem de solide prin care se spune că după un timp de 6 luni aproximativ persoanele la risc pot să beneficieze de avantajele celei de-a treia doze, care, practic, îmbunătățește, împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial”, a spus la Digi24 , Andrei Baciu.

Secretarul de stat a explicat că administrarea dozei a treia de vaccin nu înseamnă că protecția dată de cele două doze a scăzut sau nu mai este validă, ci dimpotrivă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.