Amenzi usturătoare pentru șoferii care fac această greșeală.

amenzi

Amenzile vor fi usturătoare și se ridica la sume de 40.000 de lei, dacă își parchează mașinile pe plaje, diguri sau faleze, o spune un proiect de lege.

Proiectul scoate în evidență, modificarea OUG nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere. Mai exact, se propune majorarea substanțială, de nu mai puțin de 40 de ori, a amenzii care poate fi aplicată în cazul celor care intră cu mașina pe plajă.

CITEȘTE ȘI: Un alt mare oraș din România, în scenariu roșu

Astfel spus, “circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative” va putea fi sancționată, după ce proiectul va intra în vigoare, cu amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 de lei, în cazul persoanelor fizice.

Inițiatorii proiectului sunt de părere că, “prin achitarea acestor sume, contravenientul nu conştientizează gravitatea faptelor săvârşite şi consecinţele acestei fapte şi nici nu este motivat să respecte obligaţiile legale ori să ia măsuri pentru intrarea în legalitate sau pentru prevenirea apariţiei acestor incidente în viitor”, conform avocatnet.ro.

CITEȘTE ȘI: Povestea Casei Capsa

Până când proiectul de lege va trece de Parlament și va fi promulgat de președintele țării și publicat

Atenție! Proiectul de lege se va aplica numai după ce va trece de Parlament, va fi promulgat de președintele țării și publicat în Monitorul Oficial.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.