A fi fericită este o alegere!

www.chitchat.ro

“Depresia apare atunci când este uitat esențialul: că fiecare dintre noi vine cu o menire clară și toți suntem egali în fața lui Dumnezeu.”

Dimineața mi se pare întotdeauna cel mai bun moment să treci în revistă lucrurile care te mulțumesc și pe cele care te nemulțumesc, iar eu am așa o plăcere să fac asta în primele licăriri de lumină ale zilei. Poate probabil pentru că asta mă ajută să revizuiesc scopurile pentru care am plecat la drum și ce motice m-au mânat pentru a demara acțiunile mele? Sau poate pentru că așa îmi dau seama mai clar ce anume ar trebui să fac pentru a ajunge mai ușor la împlinirea visurilor pe care le-am trasat cu răbdare de-a lungul anilor? Chiar mă întreb cu ușoară ironie, privind prima pagina a unei reviste de renume, în care apare o femeie de succes și susține cu un zâmbet lasciv, în spatele căruia se etalează o dantură perfectă: că este o femeie împlinită și fericită, dacă este sinceră în ceea ce afirmă sau doar pozează frumos, iar când ajunge în singurătatea camerei ei, adevărul este cu totul altul?

Da sunt deacord: sunt cârcotașă, neîncrezătoare și caut adevărul din spatele titilurilor mari, pentru că trăim într-o lume extrem de duplicitară.


“Fericirea nu ar fi greu de obținut, dacă noi am trăi simplu și când spun simplu, nu mă refer la a fi săraci material, ci la acea simplitate în gândire și simțire, la acel moment din zi în care te mulțumește faptul că ai deschis ochii și că observi măreția unei creații, pe care omul nu se pricepe să o contemple.”


Păi ca femeie ești o fericită prin definiție, chiar și numai pentru faptul că ți s-a oferit prilejul de a da viață, un lucru pe care bărbații nu îl pot face, ci doar pot ajuta la îndeplinirea lui. Traiul în acord cu legile naturii și ale Universului aduce acea pace sufletească, un echilibru pe care nu-l putem dobândi de nicăieri altundeva. Dar omul este om și oricât i s-ar da găsește mereu motive pentru care să fie nemulțumit, frustrat, mohorât.

Un alt motiv pentru care ar trebui să fii fericită, tu femeie ar fi acela că și dacă nu ești prea extraordinară din punct de vedere estetic, s-au inventat atâtea tehnologii, încât poți păcăli vizorul oamenilor făcându-ți trasformări uluitoare până ce vei ajunge să te privești cu respect. Dar atenție: acest lucru se face cu mare bun simț, cu responsabilitate și finețe, pentru că dintr-o rață întunecată poți ajunge o maimuță penibilă așa cum s-a întâmplat cu multe dintre cele care s-au servit fără control de potențialul doctorilor chirurgi esteticieni.

Multe femei spun că sunt nefericite în relațiile lor sentimentale, sau în căsătorie și dacă le întrebi când anume și-au dat seama că sunt nefericite nu-și aduc aminte. Când iar le întrebi ce anume le-au făcut să intre în acea relație, ori căsătorie iar nu-și amintesc, pentru că mintea lor este atât de ocupată să se victimizeze și să-și facă viața un continuu amar, încât au uitat cu desăvârșire că a existat cândva o clipă sau mai multe în care au zâmbit, cu toată fața, au iubit cu toată inima, iar mintea lor a fost prezentă și provocată de o fericire cu adevărat reală. Știți voi oare că și depresia este un drog? Sunt mii de femei care se complac în mizerie, care se lasă maltratate, sclăvuite, folosite în cele mai ordinare moduri, iar când întrezăresc un punct de lumină la capătul tunelului durerii, le e teamă să pășească în acea direcție pentru că sunt mult prea ancorate în realitatea lor: o realitate alimentată de frică, pierderea încrederii, dar mai ales a noțiunii de iubire.

Depresia apare atunci când este uitat esențialul: că fiecare dintre noi vine cu o menire clară și toți suntem egali în fața lui Dumnezeu. Toți avem drepturi și obligații, toți suntem creația aceluiași Părinte și ca atare iubirea lui ar trebui să ne însoțească oriunde. Doar că noi alegem îndepărtarea de El și uităm cu desăvârșire că aceasta ne duce spre pierzanie. Mai mult decât atât pierdem din vedere și faptul că suntem părtași la creație ceea ce înseamnă că ar trebui să folosim acest liber arbitru într-un mod creativ și spre ajutorarea noastră și a celorlalți. Și de aici concluzia că nu poți avea ceva ce nu există sau mai bine zis poți avea doar acele lucruri care există sau le poți da tu însăți viață.

Cel mai mare adevăr este că fericirea este o alegere și poți fi foarte fercită atunci când înțelegi că această stare de extaz depinde doar de tine și nu de altcineva. Percepția ta și starea de uniune cu Dumnezeu sunt suficiente pentru a te face fericită. Sunt femei care au ales să rămână singure și asta le-a făcut fericite; sunt femei care sunt mame, iar asta le face fericite; sunt femei care cântă și își oferă acest talent oamenilor și asta le face fericite; sunt femei care se simt puternice prin munca lor, prin modul în care se plasează în societate și asta le face fericite.


“Ideea este să faci ce-ți place, să te dăruiești în tot ce faci și să te contopești, să rămâi acolo unde ești apreciată, să oferi ce simți și să nu-ți fie teamă de judecata celor din jur atunci când faci o alegere..”


..pentru că fericirea este o alegere și când vei fi sigură că sunt lucruri care depind de tine atunci vei privi viața cu alți ochi. Fericirea este o stare dobândită atunci când ști fără doar și poate că ești la fel de importantă ca oricare alt om de pe lumea asta și că trăindu-ți viața în armonie și în legătură cu Dumnezeu ai atins adevărata stare de bine.

Text scris de Elena – Irina SPILCĂ

Mai mult din frumusetea inimii Irinei, puteti gasi aici:

Ce e viaţa pentru mine, de Elena Irina SPILCĂ

Sursa foto: huffingtonpost, nandabezerra

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.