Ten gras cu tendinte acneice?

Pleci de acasa in fiecare dimineata cu tenul proaspat, dar pana la amiaza el devine lucios si gras? Toti oamenii pot avea un ten gras, iar cauzele sunt multiple.

CAUZELE TENULUI GRAS
O parte din cauzele tenului gras se datoreaza factorilor interni:
Ten uleios: Cel mai evident motiv pentru un ten gras este faptul ca poate ai un ten uleios. Pentru asta trebuie sa te speli des pe fata si sa mentii o igiena buna a tenului.

Ten uscat: Daca de obicei ai un ten uscat, dar uneori realizezi ca pe tenul tau s-a asezat o pelicula uleioasa, asta nu inseamna ca dintr-o data tipul tenului tau s-a schimbat. De fapt acesta schimbare indica faptul ca nu ti-ai hidratat tenul suficient de mult si ca urmare, pielea a raspuns prin eliberarea uleiurilor naturale secretate de corpul nosrtu in incercarea de a hidrata zona uscata.

Hormonii: Acest factor este unul care, din pacate, nu il poti controla in mod direct. Trebuie sa te asiguri ca ai un stil de viata echilibrat, incluzand aici viata sociala, timpul petrecut la locul de munca, dieta, exercitii fizice, etc.

CITESTE SI: 

Tratament pentru par

ALTE CAUZE ALE TENULUI GRAS DATORAT FACTORILOR EXTERNI:

Medicamentatia: Medicamentele pot deregla felul in care functioneaza corpul tau astfel putand cauza un comportament diferit al glandelor acestuia, fortandu-l sa produca mai mult sebum pentru lubrifierea pielii.

Stresul: La fel ca medicamentele, stresul zilnic poate avea un impact major in fiziologia corpului tau putand declansa productia in exces a sebumului.
Excesul de zel: Cu totii am fost nerabdatori atunci cand am cumparat produse noi si dorim sa le folosim pe toate in acelasi timp, dar o asemenea atitudine este foarte daunatoare pentru piele. Odata ce ai aplicat pe piele crema peste crema, aceasta actiune poate avea un efect invers fata de ceea ce ne dorim, pielea producand in exces sebum ca o pelicula protectoare fata de nenumaratele tratamente aplicate intr-un interval relativ scurt.

Sfatul nostru este sa folositi un tratament simplu, nu o multitudine de tratamente care intr-un final vor avea ca rezultat exact opusul a ceea ce va doriti.

Schimbarea mediului: O schimbare a climei sau o calatorie intr-un loc nou cu o clima diferita poate face ca tenul sa reactioneze la schimbare cu o producere in exces a sebumului ca masura de protectie.

IGIENA PRECARA A TENULUI POATE FI SURSA PROBLEMELOR TALE

Ai o rutina eficienta pentru ingrijirea pielii?

Cum am mentionat mai sus, folosirea in exces a produselor cosmetice, nu face decat ca tratamentul sa devina ineficient si chiar daunator sanatatii pielii tale, asa ca incearca sa urmezi urmatoarele sfaturi pentru o rutina eficienta a pielii tale

Afla ce tip de ten ai si cum trebuie sa-l ingrijesti: Odata ce ai aflat ce tip de ten ai, poti sa creezi o rutina care sa-ti ofere rezultatele dorite.

1. Spala-te pe fata de doua ori pe zi: Spalatul este fundamental pentru a regla productia de sebum. Pentru asta ai nevoie de un gel  de curatare eficient care sa-ti curete tenul intr-un mod delicat si sa respecte pH-ul natural al pielii.  Majoritatea substantelor pot fi prea agresive si iti pot afecta serios pielea, acestea facand ca pielea sa se incarce si sa produca mai mult sebum.

2. Foloseste o lotiune tonica: Este posibil ca o lotiune tonica pe baza de alcool sa fie prea dura pentru ten si sa elimine in totalitate sebumul de pe suprafata pielii, uscandu-l.. Aceasta actiune incurajeaza pielea sa produca si mai mult sebum. Folosirea unei lotiuni tonice fara sulfat este o alternativa foarte buna deoarece controleaza excesul de sebum fara sa apara pielea uscata.

3. Hidratare: Indiferent de tipul tenului, hidratarea este foarte importanta. Daca ai un ten gras ar trebui sa alegi un hidratant usor, fara ulei, in timp ce pentru un ten uscat vei avea nevoie de putin mai multa hidratare.

Ten gras cu tendinte acneice? 

4. Exfoliere: Pielea moarta iti poate bloca porii, cauzand formarea punctelor negre. Exfolierea de cel mult doua ori pe saptamana va elimina pielea moarta, mentinand un aspect proaspat al tenului. Totusi este important sa nu exfoliezi prea mult deoarece tenul gras poate reactiona si poate secreta si mai mult sebum.

5. Folosirea unei masti: O masca de fata aplicata o data pe saptamana poate absorbi sebumul in exces si poate ajuta tenul sa se adapteze noului mediu, astfel pastrant un echilibru al productiei sebumului.

PONT: In cazul in care esti la serviciu sau in oricare alt loc, in care nu ai acces la apa pentru a-ti curata tenul, poti folosi apa termala. Aceasta are rolul de a decongestiona tenul de substantele poluante din aer si de a intari capacitatea naturala de aparare a pielii. Totodata calmeaza tenul sensibil, alergic sau iritat.

CITESTE SI: 

Masti pentru fata

PRODUSELE DE MAKE-UP PE CARE LE FOLOSESTI POT FACE DIFERENTA

Daca ai o rutina foarte bine pusa la punct pentru curatarea tenului, atunci ar trebui sa te gandesti ca sebumul in exces poate aparea datorita produselor de machiaj pe care le folosesti.

Ai incercat sa folosesti un primer?

Un primer are rolul de a pregati si de a netezi tenul inainte de aplicarea machiajului. In functie de tipul de primer folosit, el poate sa netezeasca tenul, sa absoarba sebumul, sa hidrateze si sa umple ridurile. Impotriva tenului gras ai nevoie de un primer care poate absorbi sebumul si in acelasi timp sa lase pielea sa respire.

Folosesti un fond de ten potrivit?

Este posibil sa folosesti un fond de ten nepotrivit pentru tenul tau. Este destul de greu sa alegi produsul potrivit pentru tenul tau din moment ce trebuie sa ai in evidenta foarte multe aspecte din care amintim culoarea pielii, tipul pielii si starea in care se prezinta pielea.

Folosesti prea multa pudra? Desi o pudra care absoarbe sebumul pare a fi o varianta foarte buna, este totusi recomandat sa nu se foloseasca prea multa.
Este normal sa iti doresti sa iti imbunatatesti si sa matifiezi tenul la primul semn de luciu, totusi prea multa pudra aplicata pe un ten gras va scoate in evidenta porii si foarte posibil eventualele riduri.

Sursa foto: hranatate, remediesforme

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.